Esport

Esport på SportTalent linjen

Det er nu muligt at dyrke sin passion for esport samtidig med, at man gennemfører sin skolegang på Helsinge Realskole. Vi har indgået et samarbejde med Copenhagen Flames omkring esport. Flames er blandt verdens bedste hold og indtager lige nu en plads som nummer 13 på verdensranglisten i CS:GO. I Fortnite placerer den københavnske esportklub sig blandt de 20 bedste klubber i Europa.
Copenhagen Flames er anerkendt som en af verdens bedste talentudviklere med flere store salg af spillere og har et etableret talentakademi med over 500 elever.

 

Den idrætsspecifikke træning i klubben

Professionelle trænere fra Copenhagen Flames vil stå for elevernes ene morgentræning online.

Nogle af de gennemgående fokuspunkter i morgentræningen er:

Blive bedre til spillet
Kommunikation
Taktik
Mekaniske evner
Hvordan er man en god holdkammerat?
Sundhed og esport

Hvilke spil spilles der?

Det vil typisk være Fornite og Counter-Strike: Global Operations (CS:GO), der spilles:

Fortnite:

I Fortnite Battle Royal spiller op til 100 spillere mod hinanden med mulighed for at kæmpe alle mod alle, to og to eller i hold af tre til fire spillere. Spillerne konkurrerer om at blive den sidste person, den sidste duo eller det sidste hold på banen.

Spillerne starter med at blive kastet ud uden våben fra en ”Battle Bus”, der flyver højt over banen. Når de lander, gælder det om at få fat i våben, genstande og ressourcer, der ligger spredt rundt på den store bane. Målet er at angribe og eliminere modstanderne og samtidig at holde sig selv i live.

Firmaet bag Fortnite, Epic Games, lancerede Fortnite Battle Royal i 2017. Spillet er blevet spillet af mere end 250 millioner brugere på verdensplan. Fortnite har en anbefalet aldersrestriktionen på 13 år, men den enkelte forælder kan afgøre, hvorvidt spillet er passende for ens barn.

Counter-Strike: Global Operations (CS:GO)

I Counter-Strike: Global Offensive, også kendt som CS:GO eller bare CS, spiller man på hold, hvor terrorister og anti-terrorister (en form for specialstyrke), kæmper imod hinanden.

Når der spilles esport i CS:GO, der er det nyeste spil i serien, spiller man på to hold af fem mand, hvor man enten er terrorister eller anti-terrorister. Målet er så at klare sig bedre end modstanderen og sørge for at uskadeliggøre sine modspillere, imens man strategisk og målrettet hjælper sine medspillere på vej mod samme mål.

Oftest spilles der flere “maps”, som eksempelvis kan beskrives som “bedst ud af tre” og holdene skifter mellem at være terrorister og anti-terrorister på forskellige baner. CS:GO har en anbefalet aldersrestriktion 17 år, men den enkelte forælder kan afgøre, hvorvidt spillet er passende for ens barn.

Fælles basis-/mentaltræning for alle SportTalent-eleverne på skolen

Som esportsudøver deltager man i den anden fælles fysiske morgentræning på skolen på lige vilkår med de andre sportsatleter. Flere studier viser, at hvis man er i god fysisk form skærpes indlæringen og koncentrationsevnen. To af de vigtigste elementer i esport, hvor man ofte bruger mange timer på både kamp og træning.

Tilknytning til Esportklub

Som esportudøver på SportTalentlinjen skal man – som de øvrige SportTalent-elever – være tilknyttet en klub. Esportsudøverne har mulighed for at blive tilknyttet Copenhagen Flames og dermed deltage på deres hold. Her vil man også blive undervist af professionelle trænere, hvor der vil blive gennemgået øvelser og temaer, der alt sammen er med til at udvikle den enkeltes udvikling og færdigheder som spiller. Medlemsskabet koster p.t. 300 kr. om måneden, hvor man får følgende:

Én træning om ugen af to timer
Mulighed for deltagelse i turneringer når hold er etableret og spillet sammen
Mulighed for deltagelse til LAN events (overnatning og turnering) med forældrebetaling
Sparring med trænere
Deltagelse i Flames Junior Liga (Fortnite)

Print Friendly, PDF & Email