Nyt fra skolen

December er altid en helt særlig tid på en skole. Begejstringen fra glade og forventningsfulde elever smitter heldigvis af på de voksne, som også kaster sig over decembers hyggelige traditioner.

Fredagen før første søndag i advent afholdt vi skolens faste klippe/klistre dag, som de sidste år har indeholdt en konkurrence om den smukkeste dør. I år var det næsten en umulig opgave for dommerkomiteen at kåre en vinder, da alle faktisk havde været både kreative og fantasifulde. Samtidig så vi samarbejde i klasserne på højeste niveau.

Traditionerne omkring Lucia måtte vi gentænke pga. restriktioner. Men – vi kan alle se tilbage på en dejlig fælles oplevelse d. 13. december. Et af skolens faste kor medvirkede i hvide kjoler og med lys til den streamede morgensang, som blev sendt ud i klasserne. Efterfølgende spredte det mindre Luciaoptog hygge og glæde, da de syngende gik rundt på alle skolens gange, mens eleverne pænt så til inde fra klasserne. Som et lille plaster på såret fik alle klasser småkager til at hygge med. Sidst på eftermiddagen gik Luciaoptoget traditionen tro på gågaden i Helsinge.

Vi nåede næsten i mål, før coronaen igen sendte os hjem i utide. Både elever og medarbejdere er ved at vænne sig til, at tingene kan forandre sig. Det betyder, at overgangen til undervisning på Teams er gået smertefrit. Vi krydser fingre for, at vi har gang i en kortere nedlukning.

9. årgang havde ellers fået styr på dansetrinene til lancier til deres Galla kort før jul. Vi glæder os til at gennemføre festen, når det igen er tilladt. Terminsprøverne i januar ser vi også frem til. Det er godt for eleverne fra 9. årgang at få øvet prøvedisciplinerne, så de er klar til sommerens prøver.

Hen over vinteren afholdes de sidste skole-hjem-samtaler. Det er en høj prioritet for os, at samarbejdet mellem skole og hjem er tæt og godt. Vi samarbejder nemlig om det vigtigste: Børnene – deres udvikling, trivsel og læring. Mit ønske er, at det gode samarbejde må fortsætte i 2022.

Alice Bach Andersen