De to morgentræninger

Eleverne i SportTalent-klasserne har to morgentræninger om ugen lagt ind i deres skemaer:

1) Fælles basistræning for hele klassen ved idrætskoordinatoren på skolen. Basistræningen er komplimenterende til den idrætsspecifikke del og består af en del forskellige idrætselementer, som skal sikre en helhedsudvikling af udøveren. Den skal virke skadesforbyggende og bidrage til, at udøveren også kan absorbere større træningsmængder.
Indholdet af basistræningen inkluderer bl.a. koordination, bevægelighed, kondition, balance og styrke. Træningen er varieret, den tilgodeser de fleste sportsgrene, og der veksles mellem forskellige muskelgrupper. Formålet er at give en alsidig morgentræning, der udfordrer kroppen på en anden måde end det eleverne træner i deres egen sport.

2) Den idrætsspecifikke træning i klubben, som klubbens egne trænere står for. Hvis elevens klub ikke er med i samarbejdet eller ikke kan tilbyde morgentræning, deltager eleven i en ekstra morgentræning på skolen.

Efter morgentræning får eleverne serveret en sund morgensnack i klassen, så depoterne er fyldt op.