Velkommen til Helsinge Realskole

Helsinge Realskole ligger centralt i Helsinge tæt på naturen og med gode offentlige forbindelser til nærområdet og ind mod Hillerød og København. Skolen blev oprettet i 1938 – og siden dengang har skolen været kendt for at forvente noget af eleverne og sætte faglighed højt. Vores fornemste ambition er at løfte den enkelte elev – samtidig med at han/hun dannes og bidrager til det gode fællesskab for alle elever på skolen.

Skolen har tre spor på 0. – 2. årgang – og fire spor på 3. – 9. årgang. Vi har en klassekvotient på 24 elever. I alt har 856 elever deres daglige gang på skolen.

0. – 2. årgang holder til i indskolingshuset, hvor de deler faciliteter med SPOR 4 (SFO’en). 3. – 6. årgang har klasseværelser i vores centrale hovedbygning, mens 7. – 9. årgang har hjemme i udskolingshuset. De tre afdelinger holder frikvarter i hver deres skolegård. Denne organisering betyder, at eleverne oplever en overskuelig skoledag og trygheden ved ”det små i det store”.

Den daglige morgensang er et centralt omdrejningspunkt i skoledagen. 0. – 2. årgang samles til fælles morgensang to gange om ugen i indskolingshuset – de andre dage har de morgensang i klasserne. 3. – 9. årgang mødes hver dag til morgensang i morgensangssalen i hovedbygningen. Alle ved, hvilken vej de går til morgensang, og hvor de skal stå. Vi synger en eller to sange af et bredt udvalg af danske sange, salmer, børnesange mv. Fadervor bliver sagt, og eleverne hører lidt om dagen. Af og til bidrager elever med indslag, mens en fyldt sal lytter opmærksomt.

Vi prioriterer et skoleår med solid undervisning året igennem uden alt for mange afbrydelser. Uge 41 er skolens faste emneuge, hvor eleverne oplever anderledes skoledage. Derudover kommer eleverne på et passende antal faglige ture, ligesom de deltager i idrætsarrangementer med et fagligt og socialt sigte.

Skolens traditioner danner en genkendelig og tryg ramme om skoleåret: 1. skoledag med fælles start i skolegården, motionsdag før efterårsferien, december med Klippe-klistre-dag, det store Luciaoptog, julegudstjenester og afslutning i hallen, forårets skolefester med 2. og 6. årgangs teaterforestillinger, ”Skolernes sangdag” og Rynkebyløb før påskeferien, idrætsdag i juni og endelig translokation og sommerafslutning.