Nyt fra Jeppe

– rundt om Helsinge Realskole

Vi er rigtigt godt i gang i både skole, SFO, børnehave og vuggestue. I disse tider er vi særligt glade for, at vi ikke har måtte lukke ned nogen steder. Det er en gave. Hele vejen rundt gør forældre, medarbejdere, elever og børn alt for at efterleve de retningslinjer og regler, som vi udstikker. Tak til alle for indsatsen.

I skal vide, at vi gør alt for at følge anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen og Undervisningsministeriet. Vi er i dialog med myndighederne ved tvivlstilfælde, ligesom vi også må trække på sundhedsplejen i Gribskov for at få vejledning og sparring til håndtering af procedurerne, hvis der er børn eller medarbejdere, som testes positiv for COVID-19.

I denne uge har vi oprettet et COVID-19-menupunkt på hjemmesiden, hvor vi har samlet relevant information for forældre, medarbejdere og elever. Her kan der findes svar på mange spørgsmål, ligesom vi beskriver, hvordan vi forholder os til COVID-19 i hverdagen. Dette dokument vil naturligvis løbende blive opdateret

Den 1. september var en stor dag. Her åbnede vi vores helt egen vuggestue i sammenhæng med børnehaven på Laugøvej 1. Henover efteråret bliver de to stuer her fyldt op. Det har været dejligt at mærke en særdele positiv modtagelse fra forældre. Hverdagen er nu så småt ved at tage form. Det er et spændende nyt skridt for Helsinge Realskole.

En del af vores elever benytter offentlige transportmidler til skole. Det kan blive dyrt. Jeg er derfor glad for at kunne fortælle, at man som elev på Helsinge Realskole har ret til at købe et skolekort. Det betyder en væsentlig besparelse. Kontakt skolens kontor for nærmere vejledning.

Et andet nyt tiltag er ”shoppen” på vores hjemmeside. Her kan I fx bestille sportstøj, hættetrøjer og badetøj med skolens logo til en billig penge. Vi håber, at mange har lyst til at gøre brug af dette tilbud.

Vi spænder efterhånden vidt med mange afdelinger. Det kom os til gode i 9. klassernes traditionsrige praktikuge. Flere praktiksteder meldte, at de alligevel ikke kunne tage imod vores praktikanter. Ærgerligt. Heldigvis fandt vi en plads til alle – og hele 10 elever var i praktik hos hhv. pedellerne, i SFO’en, i indskolingen og i børnehaven. Masser af gode oplevelser, læring og møder mellem store og små.

Jeppe Møller Tobberup
Øverste leder Helsinge Realskole