Rejsen til skolen – fra Bøgeskovgård Børnehave til Helsinge Realskole

“Rejsen til skolen” begynder, når barnet starter i børnehaven.
Vi har dog særligt fokus på arbejdet med skoleforberedende aktiviteter i barnets sidste år i børnehaven. “Skolen” betyder både skole og SFO.

Vores vision for ”Rejsen til skolen” er:

1) Barnet oplever, at børnehaven og skole hænger sammen som et hele:
Barnet leger på indskolingens legeplads, er på besøg i indskolingshuset og i børnehaveklasserne, besøger biblioteket og hallen, kommer rundt på skolen.
Barnet er sammen med sine forældre til ”Åbent Hus” i SPOR 4.
Barnet møder de kommende klassepædagoger, når de kommer på besøg i børnehaven.
Barnet møder børnehaveklasselederne både på skolen og i børnehaven, hvor de kommer på besøg.
Barnet møder afdelingsleder for indskolingen både på skolen og flere gange på besøg i børnehaven.
Barnet møder SFO- og afdelingsleder, når de kommer på besøg i børnehaven.
Læsevejleder fra skolen underviser førskolebørn en lektion om ugen. Den undervisning fortsætter i skolen.
Skoletraditioner som morgensang med fadervor, julegudstjeneste, Lucia, teater i hallen osv.
Trivselsmaterialet ”Fri for mobberi” bliver der både arbejdet med i børnehaven og i skolen.

2) Barnet er forberedt på skolelivet på Helsinge Realskole:
Barnet er selvhjulpent
Barnet har sociale kompetencer
Barnet har udviklede sproglige kompetencer
Barnet har udviklede motoriske kompetencer
Barnet har en omverdensbevidsthed

3) De voksne omkring barnet har et godt samarbejde:
De voksne omkring barnet har fra hver deres position og i deres samarbejde et overordnet fokus på, at barnet får den bedste rejse til skolen og hurtigt kommer til at trives i sin klasse. Det lykkes, når de voksne arbejder godt sammen på tværs af børnehave og skole.