Hygiejne

Vi opfordrer alle til at følge Sundhedsstyrelsens 6 generelle råd:

1. Gå i selvisolation hvis du har symptomer på COVID-19, er testet positiv eller er nær kontakt til en person smittet med ny coronavirus
At du skal gå i selvisolation betyder:
At du skal blive hjemme og lade være med at mødes med personer, som du ikke bor sammen med.
At du skal undgå tæt kontakt med personer, du bor sammen med.
At du skal være særligt opmærksom på at god hygiejne og rengøring.

2. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
Børn/elever/ansatte bliver mindet om at vaske hænder flere gange i løbet af dagen:
Ved ankomst til vuggestue/børnehave/skole
Før spisning af alle måltider
Efter ophold udendørs
Ved overgang til SFO
Før brug af faglokaler
Ved toiletbesøg/pudsning af næse m.m.
Alle ansatte skal vaske hænder/bruge håndsprit ved lokaleskift/klasseskift.

3. Host eller nys i dit ærme
Børn/elever/ansatte bliver mindet om korrekt hoste/nyse-etikette ved opslag.

4. Undgå håndtryk, kindkys og kram
Børn/elever/ansatte bliver mindet om dette ved opslag fx ved indgangsdøre.

5. Vær opmærksom på rengøring
Vi har en sædvanlig høj standard. Alle toiletter rengøres og kontaktpunkter desinficeres to gange om dagen.
Duksene instrueres i at huske aftørring af borde og tømning af affald. Dertil er eleverne ansvarlige for at afspritte borde/andre særlige kontaktpunkter, der bruges af flere i løbet af dagen.
Læreren/pædagogen er ansvarlig for at rengøre/afspritte redskaber/legetøj, der bruges af flere.

6. Hold afstand – og bed andre tage hensyn
Vi minder alle om at huske at holde afstand, hvilket betyder, at vi er opmærksom på en anderledes planlægning af alle aktiviteter, hvor børn/elever før har været tæt samlet.

Udluftning og ventilation

Sundhedsstyrelsen opfordrer til brug af hyppig udluftning og ventilation som et vigtigt supplement til de generelle anbefalinger. Ligesom det stadig anbefales at aktiviteter foregår udendørs fremfor indendørs. Vi sørger derfor for hyppig udluftning i både skole, SFO, børnehave og vuggestue – og er opmærksomme på, hvornår pædagogiske aktiviteter med fordel kan foregå udendørs.