Nyt fra børnehaven

I november indviede vi Kastanjehuset til Storbørnsgruppen med borgmesterbesøg, taler, sang og boller til alle børn og voksne. De store børn har fået en god start i deres nye flotte hus og er efterhånden faldet til og fået hverdagen til at fungere. De er begyndt på ”Rejsen til Skolen”. Hver tirsdag formiddag er de således på skolen, hvor de modtager ”undervisning” og dermed stille og roligt lærer skolen at kende.

På trods af restriktioner er det lykkedes at have en dejlig juletid i både børnehave og vuggestue. Der er blevet hygget på alle stuer med nye og gamle juletraditioner, bl.a. har alle stuer lavet ”juledøre”, haft drillenisser på besøg og klippet og klistret. Årets Luciaoptog blev desværre uden forældre, men det var alligevel en god formiddag, hvor vi også havde inviteret de private passere i fællesrummet til optog og Luciaboller. Vi har holdt julefrokost på stuerne og en fælles julefest med musik udendørs.

Heldigvis kunne Storbørnsgruppen i år være med til julegudstjeneste i Helsinge Kirke, hvor de opførte deres eget krybbespil, ligesom der blev sunget og bedt Fadervor.

I øjeblikket modtager vi en del børn til Bøgehuset (huset for de 3 – 4-årige børn), både egne vuggestuebørn og børn udefra og ligeledes modtages også nye børn i vuggestuen.

Pædagogerne har haft travlt med at forberede et nyt læreplanstema til det nye år under overskriften: ”Kultur, æstetik og fællesskaber”. Alle stuer skal arbejde med Renæssancen. Det bliver en spændende udfordring.

Linda Pedersen
Børnehaveleder