Nyt fra børnehaven

Livet i børnehaven og vuggestuen går derudad og vi har haft et dejligt forår, med en masse spændende aktiviteter. Lige nu er vores skønne omgivelser i fuldt flor og haven stråler af liv og glade børn.

Hos vores storbørnsgruppe venter skolelivet lige om hjørnet og de er godt parate til det, som venter dem. Klasserne er blevet dannet, så børnene ved også nu, hvem de skal gå i klasse med. I uge 23 afsluttes vores skoleprojekt og alle børnene er nu blevet præsenteret for hele alfabetet og blevet vant til at være på skolen og i dens omgivelser. Lige nu forbereder storbørnsgruppen deres store cirkusforestilling, som afslutning på børnehavelivet. Forestillingen skal vises midt i juni måned, så der er tryk på med at få lavet kulisser, øvet akrobatspring, hestetræning og meget andet. Vi glæder os til den store dag.

Hen over foråret har vi afholdt forskellige arrangementer. I april måned afholdt vi arbejdsdag for forældre og børn. Over 100 børn og forældre havde trukket i arbejdstøjet og gav den ”én over nakken” med diverse opgaver både inde og ude. Vi sluttede dagen af med fællesspisning. Vejret og det hele var med os, så det var en skøn dag.

Vi har afholdt bedsteforældredag, hvor børnene og deres bedsteforældre skulle være kreative sammen og male på sten. Børnene syntes, det var skønt at vise bedsteforældrene børnehaven og omgivelserne og det var en rigtig hyggelig eftermiddag med kage osv.

Arbejdet med denne periodes læreplanstema ”Natur – Udeliv og Science” er i fuld gang. Alle stuer i både børnehave og vuggestue arbejder med bl.a. bondegårdens dyr og afgrøder. Derudover er der flere, som har spireprocesser i gang med diverse grøntsager, blomster, krydderurter osv. Der er arrangeret flere ture ud af huset: bl.a. har vi besøgt Tranegården, Kotellet, Ramløse Mølle og flere børn er så heldige, at de bor på en gård, som vi også har besøgt. Der er blevet udsmykket på stuerne med hjemmelavede dyr, blomster osv. Nogle af stuerne er blevet omdøbt til navne der passer til bondegården, bl.a. Grisestien, Hønsegården, Kastanjegården osv.

Sommeren og sommerferien nærmer sig med hastige skridt og vi glæder os til perioden der kommer, hvor vi kan nyde godt af vores skov, have og legeplads.

Linda Pedersen
Leder af Bøgeskovgård